Chernel játszóház

2014.06.02 10:26

Tájfutás-kóstoló a Chernelben

Május 9-én a Chernel István Általános Iskola tavaszi játszóházi délutánjára hívtak meg bennünket, hogy színesítsük az amúgy is eseménydús délutánt. Míg a tanító nénik szebbnél szebb ajándéktárgyakat készítettek a gyerekekkel, az aszfaltpálya pedig megtelt krétarajzokkal, Emese és Nóra (néni :) ) segítségével az alsós diákok belekóstolhattak a tájfutásba is.

A program izgalmas kihívásnak bizonyult. A 3-4 fős csapatok Emese által készített, vázlatos térképet kaptak a kezükbe az iskola udvaráról, és ezen eligazodva, ennek segítségével, meghatározott sorrendben kellett felkutatniuk az iskola területén elrejtett húsz bóját. A feladat közel sem volt egyszerű: jelen sorok GPS-hez szokott írójának még az is nehézséget okozott, hogy felismerje a térképen az iskola elejét és hátulját… Aki az összeset megtalálta és bejelölte a térképén, elismerő oklevelet kapott. Ez 18 csapatnak, azaz 34 gyereknek sikerült. Gratulálunk a tájfutó palántáknak, ügyesek voltatok! (Fotókat a galériában láthattok, a tavaszi játszóházról szóló teljes beszámolót és képanyagot, pedig a suli honlapján találjátok!)

Ha tetszett a program, és még többet szeretnétek tanulni a térképolvasásról, tájfutásról, természetjárásról, vagy egyszerűen csak erdei/mezei/vízi kalandokra vágytok, várunk benneteket nyári Természetbarát táborunkba is!

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode